Motivation

Stoppa depp och stress.

Frukt och grönt dagligen, järnrikt grönt dessutom.

Långsamma kolhydrater. Undvik transfetter. Mer olivolja!

E-vitamin. Folsyra. D-vitamin. Alltid jodsalt när salt är på tapeten.

Skippa alkohol, helst koffein också.

Ut i solen minst 30 minuter per dag. Träna minst 30 minuter per dag.

Max-BMI 24, vilket ger en maxvikt på 57 kg för fröken (resan dit är lång).

Tandtråd dagligen. Borsta noga.

 

Listan över vad som behöver vara mer medvetet från och med nu är ungefär sådär lång. Vägen till nämnt BMI går genom närmare 20 kg. Så nu är det bara att sätta igång. Röra på sig. Ta sig dit, ta sig an och medvetet välja det som nämnts här. Orsak? Jag vill kunna hoppas på att det händer ett tag till. Jag vill tro att det fortfarande finns en chans för mig. Samtidigt har jag blivit tvungen att inse att det först och främst är jag som behöver ge mig den chansen, genom att förändra och skapa de bästa förutsättningarna för min egen kropp. Trots allt är det ändå så det är. Så länge jag inte ger mig själv chansen, kommer ingen annan heller att göra det.

För visst drömmer jag fortfarande om en egen familj. Visst vill jag fortfarande nå dit.

Nu gäller det bara att tillåta mig det, genom att ge mig själv möjligheten.

This entry was posted in Newyn. Bookmark the permalink.