att välja eller bara ge fan i det

Konstaterade idag att det finns en hel del paralleller att dra mellan män och vin.

När man inte riktigt vet vad man letar efter, inte har smakat det där goda som ger den där extra förhöjda njutningen är det inte lätt att välja rätt. Det är fan inte lätt att välja överhuvudtaget. Hyllmeter efter hyllmeter står de där. Några små indikationer på vad de innehåller. Några namn som försöker vara lite finare än andra och locka en lite mer. En hel del anspråkslösa etiketter som förmodligen innehåller något bättre än vad de först ger sken av. Men alla med samma intention.

Snyggt uppradade med ungefär samma löfte om total njutning.

Men så var det just det där med att välja också.

Hur väljer man när man inte har en aning? Går man på det tilltalande yttre? Väljer man efter den beskrivning som känns bäst i munnen? Plockar man kanske rent utav på rekommendation av en vän (jo, jag vet hur illa den låter när det översätts till män snarare än viner, men ibland funkar nog rekommendationer där också)?

Har man bara ett par av dem i sikte är det kanske inte så svårt att göra ett val. Har man väl begränsat sig så pass att det står mellan två och det antingen blir den ena eller den andra är det nog inte helt omöjligt att man får med sig någon av dem hem.

Har man däremot ingen aning och blir nerlusad av alternativ är det kanske inte helt konstigt att man skiter i alltihop, går hem tomhänt och dricker te istället?

This entry was posted in Omvärlden. Bookmark the permalink.