så innerligt trött

Jag är så innerligt trött på det här nu.

Det slog mig alldeles nyss när jag stod och grottade i diskbaljan igen. Jag är så innerligt trött på hur mitt liv är just nu. Jag är så innerligt trött på att jag bara finner mig i det och låter det fortsätta vara så här när jag inte alls trivs med det.

din väg eller min vägJag är t.o.m. så innerligt trött på den här staden jag bor i att jag ärligt talat känner mig redo att lämna den. Visst, jag har hängt kvar länge här – haft tusen olika ursäkter. Skyllt på arbetsmarknaden i resten av landet. “Här finns åtminstone jobb att söka.” Klamrat mig fast vid en lägenhet som om det vore den enda som fanns i hela världen. För jag ska ju inte tro att jag kommer få ett så här bra läge någonsin igen. Skjutit på allt möjligt annat jag vill med livet för orsaker som jag inte ens kan minnas just nu.

Men jo, folk får uppenbarligen jobb på andra orter också, så varför skulle inte jag? So what om jag aldrig kommer få ett sånt här bra läge mitt i Stockholm någonsin igen? Det är knappast så att jag vill fortsätta bo i den här lilla ettan tills jag blir pensionär ändå. Jag vill ju inte ens ha det här livet jag lever nu.

Så äntligen slog det mig. Jag MÅSTE INTE bo här. Jag MÅSTE INTE plugga och intala mig själv att jag aldrig kommer få något jobb annars. Jag MÅSTE verkligen INTE sitta och ha ont i magen över min ekonomi var och varannan månad p.g.a. av ett bostadslån på över en miljon. JAG MÅSTE VERKLIGEN INTE!

Jag vill inte heller. Så det är väl egentligen bara att bita tag i det sura äpplet och börja förändra. Läsa klart kursen kan väl iaf vara bra eftersom den pågår, eller åtminstone tills jag hittar det där jobbet som tar mig härifrån. Men samtidigt röja undan här. Söka jobb. Fixa till här hemma. Söka mer jobb. Söka bostad någon annanstans. Sälja den här. Kanske köpa en ny någon annanstans i landet. Men om det inte finns någon direkt orsak att köpa en ny så se till att bli skuldfri. Så innerligt skönt det vore.

Nu återstår bara en liten fråga.

Hur gör man? Vilken ände börjar man i? Leta ny bostad? Leta jobb annorstädes? Sälja den här? Vad behöver hända först? Förvirringen är så total just nu att inget händer. Precis som alla andra dagar. Typiskt. Måste ändra på det. Måste, nu när jag vet vad jag vill.

Så var borde jag börja. Har du någon idé?

Jag är så innerligt trött på att vara trött på det här nu.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

3 Responses to så innerligt trött

  1. Anders Wigren says:

    En mycket bra fråga, var börjar man?

  2. Newyn says:

    Jag vet ärligt talat inte ännu vad som är rätt ände att börja i, men jag tror man börjar med att bestämma sig.

  3. Lisa says:

    Vad bra du skriver. Jag blir nyfiken på om du går klart utbildningen eller söker jobb istället. Jag är nämligen ganska exakt i samma situation som dig, samma ålder, har också försökt göra en sen nysatsning i form av en utbildning, som tyvärr inte går så bra som jag tänkt mig. Frustrerande är bara förnamnet!

Comments are closed.