Slutspurt!

Inte många dagar kvar här nu. Har börjat räkna ner. Känns mest skönt att komma hem igen snart. Inte så att erfarenheterna här har varit direkt eller enbart dåliga men hemma är trots allt hemma oavsett hur rolig resten av världen är.

Skulle kunna skriva en hel del elakt om det mörkaste molnet i Siena, kvinnan som gör allt hon kan för att ingen annan ska ta någon uppmärksamhet ifrån henne, (vi som inte dyrkar henne utesluts ur gemenskapen på alla möjliga och omöjliga sätt) men eftersom jag nu har en klasskamrat (sedan två veckor tillbaka) som dokumenterar det så fint, finns ingen större anledning för mig att upprepa det.

Bussbiljetten till Rom är fixad. Nu hoppas jag även att stationen där hinner komma i ordning igen och fungera relativt normalt efter branden i söndags, om inte har jag ca 3 timmar på mig att ta mig till flygplatsen på annat sätt. Det känns ändå som läget är under kontroll. Skönt!

Att det är först nu italienarna börjar vakna till liv är både roande, tråkigt och lite typiskt. Säkert så att det minskade umgänget med ovan nämnd donna haft effekt, men kanske är det också så att jag är mer tillgänglig nu när jag vågar försöka prata en del..

Slut på rasten!

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.