Va! Snöar det i FEBRUARI? Du skojar med mig!

Jag kan förstå att vädret ställer till det för oss ibland. Jag kan mycket väl förstå att plötsliga mängder snö kan överraska vem som helst och ställa till det för flyg, bussar, tåg och bilar. Jag kan i allra högsta grad förstå att man kan bli chockad över att vädret plötsligt slår om. Det är fullt begripligt att man upplever snö som kaotisktOM DET HÄNDER I JUNI! (Eller någon annan månad i närheten av sommaren.)

Men det är faktiskt inte det som händer! Istället är det inget mer överraskande än att det snöar under en vintermånad. Det snöar i ett land vars huvudstad ligger hyfsat nära norra polcirkeln. Alltså inte vid medelhavet eller ens i södra Frankrike, även om de som har hand om vår infrastruktur verkar ha inbillat sig det. Jag kan t.o.m. lova att vi inte kommer hamna där, i södra Europa, heller oavsett hur mycket idioterna envisas med att inbilla sig det. Att det snöar om vintrarna här är mer regel än undantag och att det sen överhuvudtaget överraskar någon är inget annat än pinsamt.

Så egentligen förstår jag nog ingenting, men å andra sidan är jag inte direkt överraskad av snön heller.

This entry was posted in Omvärlden and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Va! Snöar det i FEBRUARI? Du skojar med mig!

  1. Lillan på landet says:

    Uppskattar ditt sätt att använda språket! Intressanta tankegångar satta på pränt…

Comments are closed.