inte ett enda litet ord till någon

I söndagskväll klev jag ur en bil vid Brommaplan och tåg tunnelbanan hem till mig. Det var sista gången jag öppnade munnen och pratade med något fram till idag. Prata har jag givetvis gjort sedan dess, via tangentbord, textfunktioner i mobilen och framför allt datorn. Men allt det pratande har varit tysta uttryck i min fysiska närvaro. Lite tangentbordssmatter gör inte så mycket väsen av sig.

Än så länge har inte ett ord passerat mina läppar sen i söndagskväll. Jag fixar inte riktigt det där med att prata högt med mig själv i brist på andras öron. Det har sina rutiga skäl och randiga orsaker, det går helt enkelt inte. Så hur mår man efter en veckas tystnad? Frågar du mig blir svaret: Inte så bra.

Att någon enda gång inte ha pratat med någon på närmare en vecka är säkert inget att haka upp sig på enligt de flesta. Jag kan å ena sidan hålla med om det. Å andra sidan vet jag redan att det här inte är ett undantagsfall. Det handlar inte om att någon enda gång inte ha pratat med någon på så länge. Det är helt enkelt ett återkommande inslag i tillvaron, lite för återkommande för att det ska vara ok. För varje dag av tystnad blir det dessutom svårare att finna modet att närma sig någon för något så enkelt som ett vardagligt samtal. Ensligheten växer så enormt snabbt och bygger en skyddande mur i form av folkskygghet.

Någon sa tidigare idag på twitter att det är bra att prata med någon åtminstone varannan dag. Det låter som ett himmelrike tillhörande en värld jag inte känner igen, inte riktigt känner till.

Det verkar vara en av livets alla självklarheter, som jag trots det ändå missar. Det kanske är så som jag är mest rädd för att någonsin behöva upptäcka, att jag inte är värd det.

This entry was posted in Anfäktelser and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to inte ett enda litet ord till någon

  1. Pingback: Tweets that mention inte ett enda litet ord till någon » något närmare Newyn -- Topsy.com

Comments are closed.