lägg ner spelet nu är ni snälla

Nog för att jag tidigare idag konstaterade att man inte ska ta för mycket på något större allvar, men ibland är det nästan lite skönt att reta sig på saker ändå. En vän skrev “Helt seriöst så kan jag inte ta särskilt mycket seriöst.” som status på Facebook vilket jag valde att kommentera med;  Vad säger man.. “Ta inte livet på för stort allvar, du överlever det ändå inte”

I grund och botten är det så jag ser på livet, men det hindrar mig inte från att bli mäkta irriterad på Malou von Sivers, Efter tio och framför allt TV4 när jag senare står med händerna i diskbaljan och grubblar över allt och ingenting. Så vad är det jag stör mig på? Helt enkelt deras illusion av att Efter tio skulle vara direktsänt. Jag vet att det finns många som tror det. Jag vet också att jag vet att det inte är så, i synnerhet efter reprisen de visade idag. So what, liksom? Det spelar väl ingen roll? I praktiken absolut inte.

Men jag kan inte låta bli att tycka det är pinsamt på så många fler sätt än det inte spelar någon roll. Mest är det pinsamt för att det föregås av en liten blänkare (eller vad det nu vill kallas, påa?) i Nyhetsmorgon där programledarna klämkäckt bollar över till Malou i en närliggande studio som får ge en föraning om vad programmet ska komma att innehålla. Det låtsas friskt att det är något direktsänt som kommer ta vid. Än mer retar jag mig nu dessutom på hur Malou i sitt program avbryter folk hon låtsas vara intresserad av och har intervjuer med sändningstiden som ursäkt och kommentarer “vi har inte mer tid för just den här delen i programmet nu” och liknande antydan om att det finns en tidspress i det direkta formatet av TV-underhållning.

So what? Det ÄR INTE direkt ändå. Jag förstå att ni vill att svenska folket ska tro det, men det funkar inte när intervjugästerna härleder till en händelse förra veckan och sedan uppger ett närliggande datum som är relevant men nu ligger drygt 2 månader bakåt i tiden. Det är uppenbart att TV4 har gott om tid att byta kameravinklar och klippa bort det som är tråkigt och tidsödande, så sluta låtsas! Att det inte ens framgår i TV4’s egen tevetablå att det är en repris är bara larvigt.

Så varför reta upp sig på något så meningslöst? Jag gillar inte spel för galleriet, det bara är så.

This entry was posted in Omvärlden and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to lägg ner spelet nu är ni snälla

  1. Rosie says:

    Mycket bra inlägg! Rosie

  2. newyn says:

    Lite ironi att de måndagen efter jag skrivit det där bytt programledare (För gott? Kan vi hoppas på det?) och har betydligt mer inslag av maila/chatta med deltagarna i direktsändning. Dessutom fler “dagens datum”-markeringar. Så frågan är om de skärpt till sig eller hittat någon som är bättre på att spela med?

Comments are closed.