ett dött får att begrava

Äntligen!

Om någon hade talat om för mig, då jag rasade över det här i januari, att de fasta kostnaderna som jag skulle tvingas betala om jag övergav Tele2 i förtid skulle uppgå till hela 273:- hade jag kanske tänkt att det vore dumt och lika bra att vänta ut tiden. Samtidigt var det så väldigt många som sa att det var bättre att vänta till nya iPhone skulle släppas i slutet på sommaren. Inte för att jag nödvändigtvis vill ha nyaste iPhone med allt krångel som ingen ännu upptäckt, men fine(!) det hör visst till människans natur att förutsätta att alla vill ha samma sak.

Hade någon å andra sidan talat om för mig att jag skulle betala ytterligare drygt 3300:- till Tele2 innan jag gjort mig av med skiten hade jag gladeligen tagit det första alternativet. Idioter som påstår att Tele2 är billigast och slår ALLT är idioter som överhuvudtaget inte lyssnar på vad för behov användaren har, många av dem jobbar dessutom på Tele2’s kundtjänst.

Jag ringde redan förra sommaren för att se när jag kunde avsluta abonnemanget/flytta numret till en mer passande operatör och blev därmed påprackad något som skulle vara bättre än det jag hade, men nu med facit i hand har visat sig kosta det dubbla mot det jag försökte göra mig av med.Att Tele2 dessutom har tjänster att erbjuda (tilläggstjänster som man enligt deras egen information kan koppla till/från med en månads varsel) och sedan vägrar gå med på att lägga till dem på ens befintliga abonnemang är enbart DÅLIG SERVICE och rent hyckleri. Men det är givetvis så som telefonförsäljaren nere i centrum sa “Varför ska de vilja erbjuda något som är bättre för dig? Du är en av de personer de tjänar pengar på.” och givetvis har han rätt. Tele2 skulle aldrig kunna “flasha” med att vara “billigast” och annat som låter bra om de inte drog in de pengarna någon annanstans – d.v.s. mjölkade befintliga kunder vars behov de inte har något intresse att möta då de tjänar bra på att låta bli.

Så nu, 5260:- (totalt lär det ha landat på 5600:- innan allt är över) fattigare (vilket jag kunde spenderat bättre, på en trevligare operatör, på en bättre telefon, på något annat) hälsar jag nu min nya operatör välkommen och betalar gladeligen den fastna kostnaden för hastigheten då ingen annan på marknaden har förstått vad FRI SURF borde innebära. Man kan också se det som en operatör som förstår att möta ett kundbehov, snarare än att erbjuda en “bra deal” som inte alls passar abonnenten enbart för att de inte ska byta. Dessutom kommer detta belönas med en ny spännande telefon, och faktiskt inte en iPhone4.

Att pojkvännen fått ett liknande uppvaknande (med Tele2’s generösa kostnader) bara över en helg och förhoppningsvis också ber operatören fara å flyga är inte mer än rätt. Det svarta fåret har verkligen förtjänat sin plats i listan över saker jag ALDRIG någonsin kommer att rekommendera till någon, tillsammans med bl.a. Trygg Hansa vilket i sig är en helt annan historia.

2 Comments

Filed under Allmänt

2 Responses to ett dött får att begrava

  1. Under de senaste 5 åren så har min dyraste Tele2 räkning landat på strax under 300kr.. Oftast ligger dom runt 100-150kr.. Och då nyttjar jag samma mängd som många andra betalar det tredubbla för :)

  2. newyn

    Då är det väl högst troligt att jag fått betala även din kostnad för att du ska få ett ruskigt bra pris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *