Bort med föräldrar, för säkerhets skull!

Jag vet inte om jag ska bli förskräckt, förvånad eller bara uppgiven.

Att även kvinnor kan vet de flesta vid det här laget. Jämställdhet är på tapeten och har varit ganska länge nu. Regeringen lägger näsan i blöt för att tvinga fram jämställdhet vilket i sig är irriterande.

Samtidigt är det nog inte nära nog så irriterande som det är när ett fruntimmer som sägs stå bakom en förening där jämställdhet ligger i fokus yttrar sig i en riktning som är raka motsatsen. KvinnorKan skriver själva på sin sida;

KvinnorKan vill medverka till ett samhälle och ett näringsliv, nationellt och internationellt som tillvaratar allas möjligheter och intressen. Detta oberoende av kön, klass etnisk bakgrund och nationalitet.

Men vad vet jag. Det är säkert som hon säger. Kvinnor ska inte göra karriär och män ska inte ha något med sina barn att göra (åtminstone inte förrän barnen fyllt 21 och anses vuxna i de flesta länder i världen) och det är det som är jämställdhet, det som är kvinnor och män på lika villkor.

Det är väl ändå det här som är ett riktigt bottennapp ifråga om trovärdighet, eller hur? Personligen tycker jag inte Eva Sternberg verkar ha alla hästar hemma. Milt sagt skulle jag kunna uttrycka det som att hjulet snurrar, men hamstern är uppenbarligen död.

Edit: Det finns, vilket är skönt, också pappor med svar på tal.

Leave a Comment

Filed under Omvärlden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *