“Med en skalpadda på ryggen…

.. är det svårt att tjäna snabba pengar.”

Om jag minns rätt så var det min bror som gav mig den här.

Det måste ha varit i mitten på 90-talet. Jag bodde då fortfarande hemma och letade efter alterntiva tolkningar av verkligheten på den tiden. Misstänker att han snappade upp att den föll rakt ner i en av dessa synsätt, något jag kunde förlika mig med och sträva mot.

Så vitt jag minns är den menad att fungera som en talisman, något som kanaliserar positiva energier i fråga om en viss del av livet. Misstänker att det var något som rörde pengar med tanke på att skaldjuren sitter på en hög med mynt.

Jag har dock slarvat bort det lilla informationskortet som följde med. Kanske är det någon som vet. Kanske någon, precis som jag, har galet mycket fantasi och kan komma på något lämpligt. Någon liten affirmation som de här rackarna kan stå för…

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to “Med en skalpadda på ryggen…

 1. Björn says:

  Skulpturen väckte min nyfikenhet så jag frågade asien-kännaren och tillika min broder Julius (@yuelisi) – han visste och länkade: http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_turtle

 2. newyn says:

  Tack!
  Kul att få lite fjädrar på fötterna igen så att jag också sen kan luska vidare kring den här rackaren som oftast står på skrivbordet och ryter åt mig.

  Edited: 2010-02-20

  Jag hittade den lilla lappen som jag trodde försvunnit. Så nu kan jag istället reflektera över hur kraftfull jag kan intala mig att den är.
  Texten för “Money Turtle” som den kallas lyder;

  “The Chinese believe Turtles bring good fortune and offer protection against bad luck. The turtle positioned above symbols of money indicate wishes of prosperity. The turtle (tortoise) symbolizes longevity, strength and endurance.”

Comments are closed.