Idag ska jag leva farligt!

Inte så att jag tänker hoppa ut från en balkong på åttonde våningen, åka inlines efter en lastbil eller ens naken åka snowboard nerför ett grustag. Någon (troligtvis min kära mor) har välsignat mitt konto och trots lönehelg och den tillhörande trängseln tänker jag bege mig ut och göra det jag hatar mest. Shoppa!

Målet är att komma hem med ett par jeans. Ett par som sitter snyggt och är i rätt längd. Det är snart fem år sedan jag köpte jeans senast. Knappast så att jag  använder jeans längre, helt enkelt för att jag inte har några. Har  ett ynka par kvar som jag möjligen kan ha, men de är så trånga att de ger mig skavsår över höftbenen. Så nu är det sannerligen på tiden! Skräcken börjar redan komma krypande.

Inte bara så att shopping är det värsta som finns, därutöver är trängsel ännu ett fenomen jag rakt igenom hatar. Köa, trängas med folk och att dessutom i slutändan behöva betala pengar för det. Kombinationen är oslagbart fruktansvärd! Tanken på att föda barn känns plötsligt som en dans på rosor i jämförelse. Börjar redan nu fundera på om det här inte är mer tortyr än äventyr trots allt.

Nåväl, jag kommer inte behöva ta mig igenom det ensam. Det finns någon att hålla i handen. Det finns någon som inte kommer begripa varför jag ger upp, bryter ihop och kommer börja gråta mitt i alltihop. Men det gör inget. Det räcker att han finns där. Det är tillräckligt för att jag ska kunna se den här självvalda tortyren som en enklare mer avancerad form av terapi.

Så, önska mig lycka till!

This entry was posted in Köpångest and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Idag ska jag leva farligt!

 1. Mona says:

  Men fina du. Vad skönt det är att höra att det finns fler som hatar shopping.
  Mitt problem är att det inte är jag som väljer kläderna. Kläderna väljer mig. Det finns inte något i min storlek i vanliga affärer. Elefantkänslan blir inte mindre av att hänvisas till det där alldeles speciella hörnet med kläder för storvuxna…
  Trängsel är också vidrigt.

  Men – något ska vi ju ha på oss. Så jag hoppas bara att du överlever dagen. Ta det lugnt bara så ska du nog komma hem med något du känner dig nöjd med.

 2. Nikke says:

  Förstår dig fullkomligt. Gillar shopping, åtminstone när jag har ordentligt med pengar, men hatar _alltid_ att köpa just jeans. Finns inget mer förnedrande än att bära in fem par i provrummet med dess äckliga belysning och stå där och dra på och av dessa plagg som ju ändå aldrig sitter OK förrän efter femte gången man har dem.

 3. newyn says:

  Det blev efter mycket om och men… Lämnade först butiken efter en gigantisk ångestattack, tog en lugnande promenad (i den mån det gick i folkvimlet) runt i centrumet och samlade mod.
  Lämnade (vid försök två) sällskapet i ett påtvingat telefonsamtal någonstans vid butiksingången, försvann in och högg tag i en hjälpreda. Fick bra stöd där, fastnade i provhytten ett tag och blev sedan uppmätt för att få byxjäklarna i rätt längd, kom hem med två par. Så på det hela gick det över förväntan..

  Tror det var i augusti jag konstaterade att jag behövde köpa jeans – så man kan väl kalla det framsteg.

Comments are closed.