finns alltid någon som har det värre

Ibland känner jag mig som en otacksam jävel och då har jag oftast inte mer än vaknat.

Jag borde faktiskt uppskatta mina fyra väggar, fönstret jag stirrar ut igenom mest hela dagarna. De gångerna som jag direkt far illa av då jag inte hört min egen röst (och än mindre någon annans) på flera dagar.

Men visst borde jag uppskatta. Det finns ju så många som har det värre.

—      —      —      —      —

Mantrat känns igen sen barnsben.

Visst borde jag uppskattat den lilla uppmärksamhet jag fick av klasskamraterna då. Att den kom med knytnävsslag och blåmärken spelade ingen roll för det fanns ju så många andra i världen som hade det värre än jag.

This entry was posted in Åsikter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to finns alltid någon som har det värre

 1. Ulrica says:

  Varför är det så? Att man i sin egen utsatthet omedelbart tänker – men det finns ju alltid någon som har det värre. Och bara tanken på alla barn som går till skolan imorgon och tänker som du gjorde får det att knyta sig i magen.

  Ibland har man rätt att vara en otacksam jävel utan något men…

  Kram.

 2. Sara77a says:

  Jag har alltid växt upp och tänkt att det är det enda jag vet det var inte synd om mig. Det jag var med om har gjort mig till den jag är och idag tycker jag om mig själv. Tror inte dom som var elaka, mobbarna, min alkoholiserade pappa mår särskilt bra men mitt samvete är rent. Jag är den jag är och det står jag för. Har alltid gjort.
  Kramar till dig fina tjejen <3

Comments are closed.