rent hus utan såpa

Såpor var länge något som bidrog till mitt utanförskap. Alltså den där sorten där en massa kändiskåta medelsvenssons figurerade i bild och försökte vara än mer banbrytande än tidigare deltagare för att på något vis fånga sig ett kändisskap baserat på.. Tja, inte var det på några vettiga förmågor i alla fall.

Det spelade inte så stor roll om det hette Robinson, Baren, Fame Factory, Big Brother, Idol, Villa Meduza, Paradise Hotel eller vad än för fyndigt namn förnedrings-TVn behagat vaska fram. Tydligen var det något man skulle följa slaviskt – åtminstone om man skulle tro mina arbetskamrater.

Jag jobbade under flera år med tjejer som spelade in det ena under tiden de tittade på det andra för att inte missa något och då de till tjejernas stora förtret hade samma sändningstid i olika kanaler. Fanns inte en lunch, frukost eller övrig fikarast där samtalsämnet någonsin föll på ett ämne utöver dessa hjärntvättsprogram. Tack och lov fanns det alltid lite tidningar att bläddra i.

Så hur blev det här ett utanförskap? Enkelt. Jag tittade inte på något av allt det där. Jag var inte tillräckligt intresserad av att följa det ens för att få vara med och prata om det på rasterna. Jag hade ingen lust att ha åsikter om onödiga intriger och småsinthet som ingen hade brytt sig om annars heller om det inte vore för att det exploaterades i TV. Att nu äntligen få läsa att tittarna sviker, intresset för skräpet börjar avta, är en så oerhörd lättnad att jag inte kan annat än le. Människor börjar till sist greppa, även om det har gått långsamt. Eller så har de inte fattat ett dugg men tack och lov åtminstone tröttna. Det ger ändå lite hopp.

Det blir spännande att se vad som kommer ta över. För jag tvivlar inte för ett ögonblick på att vi snart kommer tröttna på Let’s Dance, Dansbandskamper och Körslag som helgunderhållning också.

2 Comments

Filed under Allmänt

2 Responses to rent hus utan såpa

  1. RT @nyweN: Liten egen reflektion efter en bra post av @Paulronge om Robinson och världen däromkring http://bit.ly/breD5R

  2. Pingback: Tweets that mention rent hus utan såpa | något närmare Newyn -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *