förmågan att utföra

Att ha en mängd mer eller mindre bra idéer är något jag tror de flesta klarar av. Det som däremot verkar lite mer motigt är att omsätta idéer i handling och än svårare att göra det bra. Själv har jag en del idéer jag skulle vilja sätta i spel.

En idé handlar om mat. Tråkigt som det är att äta ensam, vilket brukar resultera i att ingen mat lagas alls, vill jag gärna undvika det. Äta ensam alltså. Min idé där är ett matlag, en matgrupp, ett matkollektiv, kalla det vad som helst.

Hur som helst har jag tänkt mig sisådär 5-7 personer som ses någon tråkig vardag i veckan, typ tisdag eller onsdag runt kl18 och snurrar ihop mat tillsammans för att sen njuta av resultatet. Uppenbart är att sånt här kräver struktur. En tanke är att mitt kök alltid är disponibelt för ändamålet, men med det inte sagt att vi inte kan vara någon annanstans om någon vill erbjuda sitt kök. En annan tanke är att alla bidrar med något och kostnader hålls på en rimlig nivå för samtliga inblandade. Detta skulle kunna innebära att vi under pågående tillfälle bestämmer nästkommande veckas meny, och kommer överens om vem som ska ta med sig vad. Sen kan man säkert sätta upp mer detaljerade ordningsregler för att få det trivsamt men i grunden är det ungefär så här enkelt det ska vara. Finns t.o.m. en och annan som menat att det borde bloggas om när det tar fart, vilket får mig att känna att projektet kanske blir mer stort än roligt.

En helt annan idé som ramlade över mig idag handlade om mer tillfällen att producera text. Jag uppdaterade DVDlistan och konstaterade att jag skulle kunna skriva en kortare recension om varje film jag har i hyllan. Det skulle ta tid och bli drygt 2oo poster i nuläget. I och med den tanken gick hjärnan igång och började fundera på lämpliga kategorier, etiketter, sätt att strukturera inläggen och nivå av eget tyckande kontra allmäntråkig recension. Visst skulle det ta tid, men samtidigt vara kul även om jag stundom har svårt att se nyttan med det.

Det finns såklart fler idéer men går jag djupare in på det nu finns risk att jag glömmer bort att jag trots allt håller på att utbilda mig till sjuksköterska. Så det kanske får hålla sig till att vara idéer trots allt.

För en del, eller fler, är det nog så att steget mellan idé och handling är ganska stort. Kanske är det rent utav enormt. För min egen del är jag långt ifrån säker på om de två överhuvudtaget vistas på samma planet.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to förmågan att utföra

  1. Det här var en av de roligaste jag läst av dig på sista tiden. Bra reflekterande och roligt skriven. Kul knorr på slutet och ibland känner jag igen mig.

  2. newyn says:

    Kul att det åtminstone roade. Men samtidigt hoppades jag nog på att någon skulle komma med en feedback som knuffar mig i rätt riktning för att komma igång. Idéerna (hur dåliga de än verkar) var inget skämt utan sådant jag skulle vilja se hända inom en snar framtid.

Comments are closed.