ingen must – ingen jul

Philip är förvisso söt, men det är inte därför jag skriver det här. Snarare är det så att jag hittade ett samband med min egen avsaknad av julkänsla och livet som det ser ut. Efter att ha läst Philips tio förklaringar till att inte fira jul hittar jag också det som för mig definierar julen

– must!

I år har jag inte druckit någon. Att jag ens åker hem till mina syskon och föräldrar lagom till julafton är enbart för husfridens skull (dock inte min) så någon form av hyckleri går säkert att skriva in även i det. Jag har helt enkelt inte energi nog att tjafsa om det, inte i år heller.

Nästa år kanske jag kan se till att vara någon annanstans i världen, även om det innebär att jag kommer behöva snåla och spara till det redan nu. Tanken är minst sagt angenäm. Lite som att ge sig själv en julklapp. Men var jag än befinner mig då ska jag komma ihåg att ta med i alla fall en flaska must – bara för att få med mig julkänslan.

This entry was posted in Familjeliv and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ingen must – ingen jul

  1. Tack för att jag förvisso är söt. Ha ha!

  2. newyn says:

    mjo, det var väl det minsta jag kunde klämma ur mig, nu när det inte riktigt var tänkt att det skulle handla om dig. Får skriva den beundrarposten någon gång nästa år när jag har mer tid.

  3. Du får väl hänga på Philip nästa år! Ser fram emot bloggande från Nya Guinea med exklusiva inlägg om kannibalmenyer…

  4. newyn says:

    Jag tror inte grabben vågar ha mig så nära.

Comments are closed.