färre backspeglar

Inte så många dagar kvar på det här året nu. En del har redan bloggat lite om det, andra har valt att ta med sina reflektioner kring de senaste tio åren när de sneglar i backspegeln. Jag kan förstå visst sneglande i backspegeln men jag har lite svårt att förstå vitsen med att stirra för mycket i den riktningen.

Det i sig innebär att jag brukar ägna den här tiden åt att försöka se framåt. Just de här dagarna fram till nyår bär något magiskt med sig. På sitt eget lilla vis ger de grunden för det kommande året, vad man bygger det på, vilka känslor och inställningar till livet man tar med sig framåt. Sist men inte minst också de förändringar i ens liv man drömmer om och hoppas ska inträffa under året som kommer.

Tidigare har jag gjort en tavla, ett kollage från symboliska bilder och texter ur diverse tidningar, reklam och annat som annars ska kastas, som funnits tillgängligt. Något som kan inspirera en under året allt eftersom man passerar igenom det.  Den senaste jag gjorde visade sig dock vara en förbannelse mer än en välsignelse, inspiration och kraftbärare, något som i sig gör mig tveksam till att göra en ny för kommande år.

Kanske finns det en annan metod att ta till, ett annat sätt att visualisera essensen av året man har framför sig och kanalisera kraften det bär med sig. Kanske kan det räcka med ett kort inlägg här, kanske räcker det att städa upp hemma och säga “Nä, nu jävlar!”, kanske är det bäst att inte se framåt alls.

Jag har fortfarande några dagar på mig att bestämma mig för något. Samtidigt är jag nyfiken på hur du skulle göra, eller kanske redan gör. Hur tas det nya året emot i din del av verkligheten?

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to färre backspeglar

  1. Sjumilakliv says:

    Själv gillar jag att se bakåt. Att se vad det blev av alla de där dagarna.

  2. David Hall says:

    Min mamma frågade nyss vad som hände med mitt blogginlägg och när själva sammanfattningen skulle komma. Jag har nog kommit på att jag inte vill blicka bakåt ändå.

  3. Pingback: Månhus » Framtiden utifrån forntiden

Comments are closed.