vore det inte för twitter

Att jag ens skriver om det här känns för mig lite ovant, på gränsen till konstigt. Som att dra på sig den där surströmmingsdränka ylletröjan som inte riktigt är jag, men vänder och vrider jag tillräckligt på vad jag vill ha sagt så kanske det ändå går att vinkla till något jag är bekväm med.

Det jag främst ville lägga fram med det här är att om det inte vore för sociala media, om det inte vore för twitter, hade jag inte haft en aning om att Piff och Puff.. förlåt, jag menar Filip och Fredrik tokvägrar facebook och är nedlåtande mot den delen av svenska folket som finns där. Kanske är de inte nedlåtande, kanske läste jag fel, men jag uppfattade det så. Men om det inte vore för sociala media, och i det här fallet twitter, hade jag sluppit se och hade därmed inte heller ägnat en tanke åt dem överhuvudtaget.

Att det helt och hållet handlar om att kändisarna är rädda att tappa lite stjärnstatus är alldeles för uppenbart, vilket får mig att skratta ändå. Än mer uppenbart att det är just det allt handlar om blir det när Malou tar sig ton, jag är inte ens förvånad över att hon beter sig som hon gör. Den sortens människor finns överallt och är inte ens värda att ge någon uppmärksamhet. Att hon ändå fick lite nu handlade mest om att jag tycker Alex har en poäng i det han skriver.

Men det jag hakar upp mig på ändå är att deras försök att hävda sin egen viktighet får substans när det spiller över här. Kan vi inte bara strunta i dem (sådär som jag annars skulle ha gjort) och så kan de sitta där i sin lilla bassäng och plaska medan vi andra umgås, socialiserar och utbyter erfarenheter om livet sådär som vanligt folk gör?

För inte ska vi väl tvinga på dessa människor vår uppmärksamhet när de så tydligt talat om att de inte vill ha den.

Leave a Comment

Filed under Internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *