när tekniken sätter gränser

Februari 1999 skrev jag min första dagbok på nätet. Då var det inte tal om snygga bloggverktyg och annat lullull. Det som fanns att tillgå var grundläggande html. Säkert också lite mer avancerade saker än så men jag höll mig till grunderna. En nackdel av det idag är att en sån sida inte har de funktioner bloggar numera har. Det funkar inte att med en knapptryckning exportera innehållet och sedan importera det på ett valt utrymme. Det blir inte så att allt faller in i kalendern på just de dagar den skrivna texten motsvarar. Som användare snarare än vara initierad i något geekformat är det en begränsning.

Ytterligare en del finns, dock inte så mycket på nätet längre. Istället ligger den och ruvar i en bärbar dator som inte längre vill starta. Samma problem där. Det är inte en användarvänlig process att kittla igång den eller kirurgiskt länsa hårddisken på vad information den hade.

Kontot där texterna ligger är sedan länge eliminerat, dock ligger texterna kvar. Sidan finns som ett spöke från förr. Jag tror andra delar av livet tog över mitt i. Jag ser spår av fyra olika utformningar när jag harvar runt ibland ruinerna. Oavsett hur det en gång såg ut är det ändå orden jag hade önskat att jag kunde bära fram, lägga till sina nya småsyskon av inlägg och ord.

Men om jag visste hur, hade det redan varit gjort. På samma sätt som om jag visste hur, och hade koll på processerna bakom, så hade den här texten funnits på en ny adress.

En bild från spöksidan;

“Allt är inte alltid som det verkar, och jag är inte alltid den du tror…”


This entry was posted in Internet and tagged , , . Bookmark the permalink.