Plötsligt så händer det..

Plötsligt en dag sitter du där och stirrar på ditt bankkonto och undrar vad den där dryga miljonen gör på ditt konto, för inte var det där den skulle hamna. För ett kort ögonblick fantiserar du fritt och för ditt inre bokar du den där jorden-runt-resan med månadslånga uppehåll på varje destination. Givetvis är du resonlig, gör inget mer än att drömma om det en stund och ser sedan till att pengarna hamnar där de ska vara. Samtidigt tänker du att en bostadsrätt inte är en så dum början på en ny tillvaro trots allt, inte alls dum.

Plötsligt ligger du där i en hög på trottoaren, en solig eftermiddag i mitten av juni, och undrar vad som hände. När du reser dig upp för att borsta av dig gruset och skynda vidare i ditt fullbokade liv inser du att något inte stämmer. Du har blodsmak i munnen och dina framtänder är både avslagna och inslagna.

Plötsligt sitter du där med den nästan färdigskrapade lotten framför dig, du har redan fått upp två klöversymboler och har bara ett litet fält, en liten symbol, kvar att frilägga. Pulsen stiger, du blir lite extra skakig på handen och tankarna virvlar iväg, binder in allt det där du kan göra med ditt liv när du väl skrapat fram den tredje klövern. Du skrapar frenetiskt fram 50:- och känner besvikelsen skölja över dig när du inser att det var ännu en nitlott.

Plötsligt inser du att den där kollegan kanske var rätt så söt ändå, fastän ni jobbat ihop i åtta år redan och du aldrig mer än hälsat och kallpratat med honom tidigare. Du börjar tokflirta med honom och hoppas febrilt på att det ska leda till en liten spännande kontorsromans som mynnar ut i ett livslångt kärleksfyllt förhållande, barn, stor villa i de fina kvarteren och en rad underbara barnbarn på ålderns höst.

Plötsligt en dag sitter du där på en uteservering i sensommarsolen. Den svaga bristen fläktar i värmen, du känner dig aningens längtansfull men mest bara tillfreds i tillvaron. På andra sidan bordet sitter en nära vän och ler åt dig och ditt välmående i det tillståndet du just befinner dig i..


Tänk att
mat kan vara så ljuvligt gott..

This entry was posted in Ätbart and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Plötsligt så händer det..

 1. Moot says:

  Åhhhhhhh :-)))

 2. Fröken Svår - i all enkelhet.. says:

  Åhh ja, tänk INTE fel nu! Det är inte alltid som det ser ut att vara.

 3. Anonymous says:

  Det var den sista bilden jag tänkte på :-)

 4. Fröken Svår - i all enkelhet.. says:

  Det var ju precis det jag sa. Allt är inte alltid som det ser ut.. Det ser bara ut så.

Comments are closed.