Vart är världen på väg?

Idag ids jag inte ens leta upp något att länka och hänvisa till, jag är mest trött på världen omkring mig. Ju äldre jag blir desto oftare stöter jag på de där egenskaperna hos andra som jag inte tycker om, aldrig har uppskattat och redan i tonåren tagit avstånd ifrån för egen del. Människor är egoistiska, småsinta, avundsjuka, missunnsamma och framför allt lömska jävlar. Nä, ALLA är inte så! Det kan du väl inte säga! sitter säkert någon och skriker nu. Visst, alla är inte så men det täcker i mångt och mycket den stora majoriteten. Det verkar numera handla om att vara så elak som möjligt. Det verkar finnas någon enorm njutning i att göra andra människor illa, gå över lik för att få som man själv vill och finns det inga lik så ser man till att leja soldater och peka ut offer att skörda längs vägen så att man har något att trampa på.


Jag kan inte på något vis förmå mig att förstå den mentaliteten. Egoism till en viss del, ja. Men på hur stor bekostnad av andra egentligen? Har det sunda förnuftet helt försvunnit? Finns det inga gränser längre? Det ter sig inte så om man tittar på samhället idag. Många gånger slutar det inte ens där, utan missunnsamheten tar vid när den egna vinningen inte blir som de tänkt sig; “Får inte jag så ska fan ingen annan heller få!” Det verkar bli en allt vanligare inställning. Får inte jag njuta så ska jag åtminstone njuta av nöjet att förstöra för alla andra och se till at de plågas och mår sämre än jag.

De av oss som inte tänker så? De av oss som faktiskt kan unna någon annan lycka även om vi inte personligen är delaktiga i den, vart har vi tagit vägen? De människor som kan göra något för någon i all välmening, för visst skänker det en glädje inombords att faktiskt se någon annan må bra. Åtminstone gör det fortfarande det för mig. Visst är vi få, och kanske håller vi oss i bakgrunden och tysta av en väldigt enkel anledning. Syns vi så är det vi som får lida, vi som blir de där liken att gå över.. Helt enkelt för att vi inte tror på vare sig hämnd eller njutning genom att se andra lida.
This entry was posted in Åsikter and tagged , , . Bookmark the permalink.