Hamstrar du också?

Varför är det så svårt att slänga saker? Sån’t där som man ändå inte använder, ändå aldrig ser eller ens letar efter för att man knappt minns att man har det. Saker som inte fyller någon funktion överhuvudtaget, varför är det så svårt att kasta när det inte finns något som talar för att behålla dem? Ett litet minne? En halv idé om vart prylen kom ifrån eller varför den hamnade just här till att börja med? Det verkar alldeles för lätt att behålla saker som inte gör något annat än tar plats och samlar damm. Vet bara inte hur jag ska lösa detta. Lägga allt som heter ’behåll’ i en kartong och resten i svarta sopsäckar kanske kan vara en idé. Butikschefen var ändå snäll och skickade med lite sopsäckar för att jag skulle komma igång, så varför inte.


Samtidigt kanske det bär emot att slänga just för att det påminner en om hur lätt det är att bli ratad, bortkastad och glömd. Det i sin tur behöver man å andra sidan inte slänga saker för att bli påmind om. Det räcker att avregistrera sig på ett enda ställe på nätet (även om man håller igång på 7-8 andra också) så märker man snart hur de människorna slutar prata med en på samtliga ställen där man kan bli nådd av dem. Att behöva vara den drivande kraften för samtliga moment av kontakt känns också sorgligt, inte så mycket för att jag har något emot att lägga energi på att kontakat de jag tycker om utan mer för att det får mig att undra varför det inte är ömsesidigt. Varför det inte kommer något enda litet eko därifrån om jag inte ropar först. Kanske för att det enda eko som egentligen kommer, även de första gångerna, är mitt eget?

Det finns förvisso några få livlinor kvar så jag känner mig inte helt bortglömd, men många av de jag trodde skulle finnas har försvunnit. Även en del av de jag hoppades skulle finnas visade sig vara bristfälliga i sitt innehåll jämfört med vad förpackningen utlovade. Enda fördelen jag sett än så länge med att nätet är tråkigt är att man börjar se sig om efter annat som kan roa och underhålla. Det tråkigare med det är att det mesta kostar pengar på ett eller annat sätt. Kanske borde blunda för den sidan och satsa på att bli underhållen ändå, för den egna mentala hälsans skull om inte annat. Borde nog rensa ur dåliga vanor också, när det nu egentligen var tal om att rensa och städa bort sån’t som inte behövs. Väntar på att katten ska hämta ’Sound’ så att jag slipper se den. Samtidigt inser jag så klart att jag måste tömma den på allt som går först, och för att kunna göra det måste jag ha gjort plats någon annanstans. Så det hela blev genast ett mycket större projekt. Kanske är lika bra att nätet är tråkigt ändå och att människor är så upptagna med sina egna liv som de är. Får jag bara fart på det här så kanske jag inte ens har tid att fundera på hur det verkligen känns att vara bortslängd.This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.